COĞRAFİ ARAŞTIRMA GEZİLERİ YAPILIR

Her yıl 2 coğrafi araştırma gezisi yapılmaktadır.

Bunlardan biri günübirlik yakın çevreye yapılmaktadır. Bu gezide yörenin fiziki beşeri ve ekonomik özellikleri incelenmekte ve bu özellikler yerinde gözlemlenmektedir.

İkinci gezi 2 gün veya daha fazla günde planlanmakta ve bu plan dahilinde uygulama gezisi gerçekleşmektedir. Geziden önce, uygulama yapılacak olan arazinin tüm özellikleri gezi öğrencilerine ödev olarak verilmekte ve geziye çıkarken yöreye ait bir kitapçık öğrencilerin eline verilmektedir. Gezi esnasında öğrenciler hazırlamış oldukları ödevleri yeri geldikçe sunmakta ve öğretim üyeleri tarafından bu bilgiler daha geniş olarak desteklenmektedir.

Bu sayfa Geography Teacher Education tarafından en son 29.09.2023 23:23:07 tarihinde güncellenmiştir.